Geplaatst op: december 27th, 2015 door Sabrina Pronk

In 2017 zijn er weer ruim voldoende evenementen in en rondom Gorinchem. Naast markten op de nationale feestdagen zijn er ook vele echte Gorinchemse feesten, zoals het Gorcums Hippiefestival en de Open Havendag. Op al deze dagen is de Boulevard geopend en hopen wij u te helpen er een gezellige dag van te maken!

Hemelvaartsdag (25 mei)

Donderdag 25 mei vinden er weer de jaarlijkse wedstijden vis bakken plaats in de vestingstad Woudrichem. Vanaf Gorinchem kunt u naar Woudrichem reizen vanaf de aanlegsteiger direct tegenover de Boulevard.
Deze dag zijn er extra afvaarten van Gorinchem naar Woudrichem, en is vanzelfsprekend ook de Boulevard geopend voor een hapje en een drankje voor of na uw dagje uit.

Waterpoort Festival (2 t/m 5 juni)

Rock, blues en wereldmuziek: het is in het Pinksterweekend allemaal te horen bij Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Tijdens het Waterpoort Festival staat er elke dag een ander muziekgenre centraal.

Pinksteren (4+ 5 juni)

Op 2de Pinksterdag is er in het centrum van Gorinchem een pinkstermarkt. Net zoals de paasmarkt wordt hier ook voor iedereen wel iets verkocht.

Feest op z’n Hollands (30 juni t/m 2 juli)

Binnenkort vindt de tweede editie van Feest op z’n Hollands plaats in Gorinchem!

Open Havendag (21 mei)

Op zaterdag 21 mei is er weer de jaarlijkse Open Havendag in en rond de Lingehaven en Buiten de Waterpoort.
Hierbij weer vele activiteiten zoals de Drakenbootrace, de band Eght Herrie, verschillende stands van de Koninklijke Marine, Braderie en nog veel meer gezelligheid in Gorinchem.

 

Gorcums Hippiefestival (7, 8, 9 juli)

Zoals elk jaar worden de zomermaanden in Gorinchem ingeleid met het Hippiefestival. Dit wordt georganiseerd op de grasvelden van Buiten de Waterpoort, naast de Boulevard. Al deze dagen is de Boulevard geopend en staan wij klaar om festivalgangers te verwelkomen in ons pand. Voor meer informatie over het Hippefestival kunt u terecht op de website van het Gorcums Hippiefestival.

 

Zomerfeesten en Timmerdorp (15 tot 20 augustus)

Om de zomer af te sluiten worden traditioneel de Zomerfeesten en het Timmerdorp in Gorinchem georganiseerd. ‘s Middags kunnen kinderen op het Timmerdorp hutten bouwen op het grasveld van Buiten de Waterpoort. Op vrijdag worden deze ter afsluiting ontstoken tot een groot vuur op dit grasveld. Vanaf het grasveld van de Boulevard kunt u een mooi, verhoogd zicht op het vuur krijgen.

Elke avond treden er in de binnenstad van Gorinchem één of meerdere artiesten op. Zaterdagmiddag is er een activiteitendag, en ‘s avonds worden de zomerfeesten afgesloten met een vuurwerk. Hierop heeft u vanaf Buiten de Waterpoort een optimaal uitzicht!

 

Botenbeurs (22+ 23 september)

Elk jaar wordt in Gorinchem de Boten- en camperbeurs gehouden, in de Lingehaven en Buiten de Waterpoort. Naast de verkoop van, uiteraard, boten en campers, staan er ook kramen met decoratie voor dezen, en voldoende tussendoortjes.

Laat een bericht achter voor ons!

Uw bericht: