De Boulevard is gelegen op het knooppunt voor toerisme in en om Gorinchem. Het Wilhelminapark en Buiten de Waterpoort zijn van zichzelf al twee van de aantrekkelijkste locaties van de stad. Het gebied biedt zowel schaduw, zon, en strand. De verschillende speeltoestellen maken het een geschikte locatie voor het hele gezin.

 

Naast het feit dat de Boulevard dus zelf al op een toplocatie staat, is het ook een knooppunt naar vele andere locaties in en rond Gorinchem. Minder dan vijf minuten lopen van de Boulevard vindt u de historische binnenstad, die eveneens een winkel- en uitgaansgebied is, de Lingehaven, en de stadswallen van Gorinchem.

 

De Boulevard staat naast een TOP, een Toeristisch OverstapPunt. Dit betekent dat de Boulevard een startpunt is van vele wandel- en fietsroutes. Speciaal voor de fietsers is er bij de Boulevard een oplaadpunt voor elektrische fietsen geplaatst, en is er voldoende parkeermogelijkheid in de omgeving. U kunt dus gezellig een kopje koffie drinken en een broodje eten voordat u van start gaat, of juist zodra uw fietsritje weer ten einde loopt. Direct tegenover de Boulevard is ook de aanlegsteiger van de Veerdienst Gorinchem. Met deze veerdienst kunt u vanaf Gorinchem naar het oude Slot Loevestein, de vestingstad Woudrichem, het Fort Vuren, en de dorpen Sleeuwijk, Werkendam en Hardinxveld reizen, binnen een halfuur. Als centraal punt binnen de Vesting Driehoek is de Boulevard dus of het begin-, of het eindpunt van uw dag!

 

Buiten de Waterpoort is, naast een fantastische locatie voor elk dagje uit, ook het thuis van vele feestelijkheden in Gorinchem. Bekende voorbeelden zijn het jaarlijkse Hippiefestival en het Timmerdorp tijdens de Zomerfeesten. Ook zijn de grasvelden van Buiten de Waterpoort deel van het terrein van de Boten- en Camperbeurs. In de Lingehaven, minder dan vijf minuten lopen vanaf de Boulevard, vindt u jaarlijks de Open Havendag, en tweejaarlijks het Lingehavenconcert. Ook tijdens de Zomerfeesten in Gorinchem speelt de Lingehaven, en daarmee dus ook de Boulevard, een sleutelrol in het verzorgen van de massale toestroom van gasten.